سرویس جهان مشرق - کشتار مسلمانان بیگناه میانمار در روزهای اخیر یکی از وقایع تلخ تاریخ معاصر جهانی است که قلب انسانها را به درد میآورد. رفتارهای ضد انسانی در مناطق مسلماننشین و شیوه برخورد با حدود ۲ میلیون مسلمان میانماری سبب شده است هزاران نفر از خانه و کاشانه خود در دریاها و کوهستانها آواره شوند و مرگ عزیزان خود را در موجهای متلاطم دریا و صخرههای سخت مشاهده کنند.
مسلمانان میانماری برای نجات جانشان به سمت بنگلادش روانه میشوند که تاکنون در پنج سال گذشته حدود ۷۰ هزار نفر در اردوگاهها اسکان دادهشدهاند که آنها نیز در وضعیت نامناسبی قرار دارند؛ البته در روزهای اخیر برخی از آنها در فرار به بنگلادش هم توفیقی نداشتند و پس از آنکه مأموران مرزی بنگلادشی آنها را دستگیر کردند به میانمار بازگردانده شدند. جنایات بودائیان علیه مسلمانان میانمار که با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا صورت پذیرد، نمونهای از جاهلیت مدرن است که در عصر اطلاعات از پوشش خبری و رسانهای آن جلوگیری میشود.[۱]
سید علی قائممقامی کارشناس مسائل ترکیه در گفتوگو با مشرق ضمن اشاره به عمق فاجعه کشتار مسلمانان در میانمار گفت:
میانمار یا همان برمه سابق که بانام رسمی اتحادیه جمهوری میانمار شناخته میشود کشوری است که در جنوب شرقی آسیا قرار دارد. در حدود ۸۹ درصد مردم میانمار بودائی ، ۴ در صد مسیحی و ۴ در صد مسلمان ( تقریباً دو میلیون نفر) و یک درصد هم پیرو آیین هندو هستند.
میانمار از نظر مساحت چهلمین کشور بزرگ جهان و ازنظر جمعیت بیستمین کشور پرجمعیت دنیا است. میانمار با نام پیشین برمه از مستعمرات بریتانیا است که در سال ۱۹۴۸ از زیر استعمار این کشور خارجشده و به استقلال رسید و از آن زمان تا به امروز شاهد درگیرهای طولانی میان اقوام پرشمار خود بوده و طولانیترین جنگ داخلی را تجربه کرده است.
میانمار از نظر منابع اقتصادی غنی ولی از لحاظ رشد اقتصادی کم توسعهیافتهترین اقتصاد جهان است.برمه از سال ۱۹۶۲ تا سال ۲۰۱۱ تحت یک رژیم نظامی اداره میشد ولی در سال ۲۰۱۲ و پس از برگزاری انتخابات، این رژیم رسماً پایان یافت و حکومتی تقریباً نیمه نظامی جایگزین آن شد.
فتنهگر اصلی جنگهای داخلی و قومی در کشور برمه سابق میانمار، کشور انگلستان است که از گذشته تابهحال سعی در روشن نگهداشتن این درگیری و جنگهای داخلی در کشور میانمار را دارد.
طبق آماری که اعلامشده بود تعداد ۱۵۰ هزار نفر از مسلمانان میانمار در اثر جنگهای داخلی و نسلکشی در سال ۱۹۴۲ میلادی به قتل رسیده و جان خود را از دست دادند.
در سال ۱۹۶۲ نظامیان با سرکردگی ژنرال «نی وین» دست به یک کودتای نظامی زدند که منجر به سرنگونی دولت غیرنظامی نخستوزیر "اونو" گردید. ژنرال نی وین یک حکومت دیکتاتوری کمونیستی در کشور میانمار تأسیس کرد . ژنرال نی وین نیز دست به قتلعام و کشتار مسلمانان میانمار زد و در اولین سالهای حکومت دیکتاتوری خود ۲۰۰۰۰هزار مسلمان میانماری را به قتل رسانید . در سال ۱۹۸۲ قانون حقوق شهروندی در میانمار به تصویب رسید . بهواسطه این قانون ۱۴۴ قومیت از ۱۳۵ قومیت موجود در میانمار حق شهروندی دریافت کردند و ۹ دسته از اقوام اقلیت ، از حق شهروندی محروم شدند که بزرگترین این قومیتها، قومیت روهینگیا است که از تابعیت و حقوق شهروندی این کشور محروم شدند.
این قتلعامها و تجاوزها به حقوق و جان و مال مسلمانان ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۱۹۹۲ میلادی ۲۰۰هزار مسلمان به کشور بنگلادش پناهنده شدند.
قتلعامهای اخیر از سال ۲۰۱۱ میلادی و پس اعلام یک راهب افراطی ملیگرا به اسم «آشین ویراتو» که گفت: مسلمانان طرحهای بزرگ و گستردهای را علیه دولت و اکثریت ۸۹ درصدی بودایی این کشور آماده کردهاند ، شدت بیشتری گرفت.
فلذا جمهوری اسلامی ایران با عنایت به قانون اساسی خود مبنی بر حمایت از مظلومان در برابر ظالمان و حمایت مستضعفان، اقدامات و کشتارهای برمه را محکوم نمود. رجب طیب اردوغان نیز بهعنوان رهبر دورهای اجلاس بینالمللی سران کشورهای اسلامی ، تلاشها و اقدامات زیادی را در خصوص این موضوع آغاز کرد تا بتواند نقش اصلی و محوری در این موضوع بازی و به نمایش بگذارد.
پس از اجلاس فوقالعاده سازمان همکاری کشورهای اسلامی در کوالالامپور مالزی ، افکار عمومی و نهادهای بینالمللی به این کشتار واکنش نشان دادند و خواهان بررسی و تحقیق مستقل بینالمللی در این خصوص شدند. البته همسر رجب طیب اردغان به همراه یک هیئت از اردوگاه پناهندگان مسلمانان میانماری در کشور بنگلادش دیداری به عمل آورد.
بنابراین همکاریهای میان ایران و ترکیه که پس از سفر سردار باقری به ترکیه و پیروزهای مثالزدنی محور مقاومت در منطقه تعمیق یافته بود، میتواند با حمایتها و همکاریهای ایران از مظلومان میانمار و ورود ترکیه به آن بیشازپیش گسترش یافته و نغمه همکاریهای بیشتر در کل عرصهها با عنایت به قدرت برتر منطقهای ایران را در سراسر جهان طنینانداز کند.
[۱] - https://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۳۹۶/۰۶/۱۷/۱۵۱۳۵۶۳